Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Επιχειρησιακή σύμβαση στην Εθνική Ασφαλιστική


Κοινή πορεία πλεύσης στα εργασιακά τους βρήκαν εργαζόμενοι και εργοδότες στην Εθνική Ασφαλιστική καθώς υπέγραψαν, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου του 2012, νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Η νέα αυτή σύμβαση, τριετούς διάρκειας, που απετέλεσε προϊόν γόνιμων διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης της εταιρείας, προβλέπει μεσοσταθμικές μειώσεις 8,5% για τις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων.

Η νέα σύμβαση διέπεται -στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της εταιρείας- από κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς χρησιμοποιούνται κλίμακες μειώσεων ανάλογα με το ύψος των αποδοχών.
Αποδοχές
Οι κλίμακες αυτές προβλέπουν για αποδοχές μέχρι 1.500 ευρώ μηδενικές μειώσεις. Για τις αποδοχές άνω των 1.500 ευρώ και μέχρι τα 3.000 ευρώ η μείωση διαμορφώνεται στο 10%. Στο 15% διαμορφώνονται οι μειώσεις για ποσά που υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ και μέχρι 6.000 ευρώ, ενώ για ποσά υψηλότερα των 6.000 ευρώ οι μειώσεις διαμορφώνονται σε 20%.
Ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος, πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, σε μήνυμά του προς το προσωπικό της εταιρείας, ευχαρίστησε τους εργαζομένους για την ωριμότητα που επέδειξαν στη δύσκολη αυτή συγκυρία και επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το ζητούμενο για όλους μας είναι να διατηρηθεί σε τούτες εδώ τις πρωτόγνωρες συνθήκες, η εταιρεία ζωντανή και βιώσιμη».
Επανέλαβε την πλήρη στήριξη του βασικού μετόχου, της Εθνικής Τράπεζας, να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής Ασφαλιστικής που προέκυψαν από το PSI και υπογράμμισε τους στόχους της επιχείρησης προκειμένου αυτή να παραμείνει ηγέτιδα δύναμη στην ασφαλιστική αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει υπερεπάρκεια εποπτικού κεφαλαίου που θα καλύπτει και τις ανάγκες τόσο για τα stress tests όσο και για τα Solvency II που προγραμματίζονται μετά το 2014.
Νικ. Σακ.