Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Σύλληψη μεσίτη στο Λονδίνο για ασφαλιστική απάτη


Μεγάλες διαστάσεις παίρνουν τα φαινόμενα ασφαλιστικής απάτης, που εμφανίζονται με διάφορες μορφές διεθνώς. Πρόσφατα στο Λονδίνο ελεγκτές του Τμήματος Καταπολέμησης Ασφαλιστικής Απάτης IFED (Insurance Fraud Enforcement Department ), ερεύνησαν μετά από καταγγελίες την περίπτωση ενός 31χρονου άνδρα που προωθούσε με την ιδιότητα του μεσίτη ασφαλίσεων ασφαλιστήρια συμβόλαια με ιδιαίτερα χαμηλά ασφάλιστρα.

Η έρευνα απέδωσε καρπούς... καθώς όπως αποδείχθηκε ο μεσίτης παραποιούσε τα στοιχεία που αφορούσαν στον ασφαλιζόμενο κίνδυνο και προσκόμιζε στις ασφαλιστικές εταιρείες πλαστά έγγραφα.

Ο 31χρονος, που συνελήφθη στο σπίτι του στο Great Horton , κατηγορείται για ασφαλιστική απάτη σε 47 περιπτώσεις.

Ο κ. Steve Kelly, ερευνητής του IFED, δήλωσε ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο IFED έχει στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι η ασφαλιστική απάτη σε όλες τις μορφές της, δεν θα γίνει ανεκτή, όπου έχει διαπραχθεί. Οι συλλήψεις που κατά καιρούς γίνονται είναι αποδεικνύουν πόσο αφοσιωμένη είναι η αρχή στο έργο της».


Σε εξέλιξη εξιχνίαση κυκλώματος “car for crash”

Τρία άτομα έχουν συλληφθεί στο Λίβερπουλ, στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας για το στήσιμο τροχαίων ατυχημάτων (cash for cash) που εκτιμάται ότι κόστισε στις ασφαλιστικές εταιρείες 1 εκατ. δολάρια.

Δύο γυναίκες, ηλικίας 44 και 32 ετών, και ένας άνδρας, 46 ετών, συνελήφθησαν κοντά στο αεροδρόμιο Τζον Λένον με την υποψία της συνωμοσίας με σκοπό την εξαπάτηση. Επίσης ένας 40-χρονος άντρας, που φέρεται να είναι μέλος του κυκλώματος, συνελήφθη στην περιοχή Trafford του Manchester. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από ερευνητές της αρχής IFED με τη βοήθεια της αστυνομίας του Merseyside.

Η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα μετά από επισημάνσεις ασφαλιστών ότι πλήθαιναν οι αξιώσεις αποζημιώσεων από τροχαία ατυχήματα σε συγκεκριμένη περιοχή.

http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=7647&cat_id=8