Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Η ασφαλιστική Direct Line ανακοινώνει την περικοπή 891 θέσεων εργασίας


Η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Direct Line, θυγατρική της Βασιλικής Τράπεζας της Σκοτίας (RBS), η οποία ελέγχεται από το κράτος, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να περικόψει 891 θέσεις εργασίας στη Βρετανία, στο πλαίσιο της "πρώτης φάσης" ενός σχεδίου εξοικονόμησης χρημάτων που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα.

Η περικοπή θέσεων εργασίας αφορά αυτούς που παρέχουν τηλεφωνικές συμβουλές με το κλείσιμο ενός γραφείου στο Στόκτον-ον-Τιζ, στη βορειοανατολική Αγγλία, όπου εργάζονται περίπου 500 άνθρωποι, όπως και εργαζόμενους στις εμπορικές και τις τεχνικές υπηρεσίες, διευκρινίζει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.

Αυτή η "πρώτη φάση" εξοικονόμησης χρημάτων εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου μείωσης των δαπανών που είχε ανακοινωθεί στις αρχές Αυγούστου και που θα επιτρέψει στην ασφαλιστική εταιρεία να εξοικονομεί 100 εκατομμύρια στερλίνες ετησίως ως το 2014.
Η Direct Line, η οποία απασχολεί συνολικά περίπου 15.000 ανθρώπους, σημειώνει ότι άρχισε συνομιλίες με τα συνδικάτα και τους μισθωτούς που αφορούν τα μέτρα αυτά.

Το σχέδιο αυτό περικοπής θέσεων εργασίας χαρακτηρίστηκε "τρομερό" από τον Ντέιβιντ Φλέμινγκ, υπεύθυνο του συνδικάτου Unite.
"Η απόφαση αυτή που ελήφθη από έναν όμιλο που υποστηρίζεται από τους φορολογούμενους συνιστά μια νέα επίθεση κατά των μισθωτών των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Το προσωπικό πληρώνει το τίμημα της απληστίας της επιχείρησης", σημείωσε ο Φλέμινγκ, καλώντας τον όμιλο να ανακαλέσει την απόφασή του.
Η Direct Line θα πρέπει να πωληθεί ως το 2013 από την RBS, όπως είχε ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αντάλλαγμα να δώσει το πράσινο φως για τη διάσωση το 2008 της τράπεζας αυτής από το βρετανικό κράτος, το οποίο εξακολουθεί να κατέχει περισσότερο από το 80%.

http://www.express.gr/news/diethnisoz_oikonomia/638046oz_20120905638046.php3